Certificaat voor reductie CO2-uitstoot

Wolthuizen Verhuizingen BV ontvangt certificaat voor reductie CO2-uitstoot Wolthuizen Verhuizingen BV vindt het belangrijk om duurzaam te zijn.

Vanaf maart 2020 heeft het bedrijf daarom gekozen voor het tanken van Neste MY Renewable diesel om de CO2 uitstoot te beperken. Wiersma Olie en Techniek B.V. voorziet in deze brandstof in samenwerking met Future Fuels Wholesale B.V.Als bedrijf vinden we het belangrijk om waar dat mogelijk is onze ecologische voetafdruk te verkleinen en deze brandstof biedt ons deze mogelijkheid.

Neste MY Renewable diesel is een fossielvrije diesel, volledig geproduceerd uit plantaardige afval olie producten die eerst een rol hebben gespeeld in de foodindustrie, denk aan frituurolie. Als je van productie tot aan de verbranding rekent, zorgt deze brandstof voor een reductie van 90% CO2-uitstoot. Voor ons bedrijf heeft dit in 2020 een reductie van 33.834 kg CO2-uitstoot opgeleverd. Om het wat tastbaarder te maken. Hiervoor moeten 1700 bomen een jaar lang groeien. Wij zijn hier heel blij mee en voor het komende jaar gaan we voor een nog hogere CO2-besparing!