Wolthuizen

In het jaar 1886 start Johannes Wolthuizen in Kolderwolde (Friesland) een bodedienst, uitgerust met handkar, paard en wagen. In 1910 wordt deze bodedienst overgenomen door zoon Klaas Wolthuizen. De zoon van Klaas, Johannes, staat sinds 1939 aan het roer van de onderneming en breidt de bedrijfsactiviteiten uit met een fouragehandel en veevervoer. In 1965 neemt zoon Klaas het familiebedrijf over en hij drukt zijn stempel op de onderneming door het transportgedeelte van zijn bedrijf te vergroten. De fouragehandel en het veevervoer worden in 1982 afgestoten en het bedrijf verhuist zelf van Oudega (De Fryske Marren) naar Heerenveen.

Het bedrijf groeit door zich in Heerenveen op de verhuismarkt te richten. Vanaf begin jaren negentig doen de zonen van Klaas hun intrede in het bedrijf en groeit het bedrijf uit tot een gespecialiseerd verhuisbedrijf, gekenmerkt door een persoonlijke benadering, gemotiveerd personeel en een modern, goed onderhouden en schoon wagenpark. In 2003 wordt Stilma Verhuizingen in Sneek overgenomen door de gebroeders Wolthuizen.

Stilma

In 1908 neemt Willem Stilma een bestel- en afhaaldienst over in Sneek, waarbij hij ‘verhuisbedrijf Stilma’ opricht. In 1924 komt Pieter Stilma de gelederen versterken en het bedrijf groeit enorm. Het groeit uit tot een begrip in de verhuiswereld waar nu nog over gesproken wordt. Het paardentractiebedrijf wordt verkocht in 1958 en Pieter Stilma gaat als enige eigenaar verder. In 1973 neemt zijn zoon Ulbe het bedrijf over, en Ulbe’s zoon Pieter groeit ook op in het verhuisbedrijf.

Samen één: Wolthuizen Stilma Verhuizingen B.V.

Door de overname van Stilma Verhuizingen ontstaat een verhuisbedrijf met meer dan 100 jaar ervaring, waar onze klanten tot op de dag van vandaag het gemak van ervaren. Door het gebundelde vakmanschap is Wolthuizen Verhuizingen een volwaardige en integere partner in verhuizingen en inboedelopslag. Wolthuizen Verhuizingen levert kwaliteit tegen een redelijke prijs.

Vraag vrijblijvend een offerte aan:
Met inventarisatielijst
Zonder inventarisatielijst